Curioso Grand' Edizione

BG1022

Tilbud!
Curioso Grand' Edizione 2015

GULDFUGLEN ER LANDET:

Særudgave ef én af vores mest solgte og elskede rødvine, Curioso.

Curioso Grand' Edizione er kåret som "KANONVIN TIL SPOTPRIS" af Vinhulen.dk.
"Meget harmonisk og relativt kraftfuld vin, hvor der er styr på harmoni og struktur på overraskende højt plan – prisen taget i betragtning. Det er et lille mesterværk af velsmag. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen."

Flere detaljer

99,00 kr

inkl. moms

Suveræn særudgave af Curioso.

Grand' Edizione er særudgaven af Danmarks måske mest populære vin - Curioso - og fik Luca Maroni til at ringe så højt med klokkken, at den revnede.
Vinen fik nemlig de maksimale 99 point!

I det absolutte topår 2015 håndplukkede man de helt fejlfrie og bedst modnede drueklaser. Ved at give Grand' Edizione en længere lagring på små franske egefade, opnåede vinmageren det perfekt resultat; nemlig, en grandiøs supertoscaner, der smagsmæssigt føles som at få en bamsekrammer af sin vin.

Pontelungo har specialiseret sig i at lave runde, solmodne vine med masser af krop og god sødme. I superhittet Curioso opnås det ved at tørre en del af Sangiovese-druerne, præcis som det kendes fra f.eks. Amarone.
Det lyder ikke særligt toscansk, og - indrømmet - det er også en ret atypisk stil for Toscana. Men det virker!
Stilen minder mest af alt om en rigtig god Ripasso, men med endnu mere frugt og et hint af den særlige Sangiovese-velsmag, som kun opnås i Toscana.

Stilen i Curioso Grand' Edizione er genkendelig fra Curioso, men særudgaven er en langt mere maskulin vin. Ville du drikke Curioso i hverdagene, så er Curioso Grand' Edizione til stegen i weekenden, når det hele lige skal have et nøk ekstra. Druerne til Curioso Grand' Edizione er hentet fra ældre vinstokke. Det giver mere frugt og mere tannnin og gør, at vinen bedre matcher de kraftige og gerne fede kødretter.

Italienske rødvine fremstillet af tørrede eller sent høstede druer (som Curioso Grand' Edizione), vinder mere og mere frem. Grunden til dette skal findes i, at mange af de blå italienske druesorter er meget syreholdige, og for mange vinnydere kan det give en fornemmelse af at munden strammer sig sammen. Når man i stedet tørrer druerne eller høster dem senere end sædvanligvis, så afrundes den ellers så fremtrædende syre og vinens frugt får et større spillerum at udfolde sig i. Resultatet er bløde, runde vine med en lang og blød eftersmag. Til prisen er den ganske enkelt et formidabelt køb!

Pontelungos holdning til god vin er, at alt for mange producenter sætter en dyd i at bruge gamle principper for at opnå gamle resultater - istedet for 100% at fokusere på at lave et velsmagende glas vin.

Anmeldelser:
Luca Maroni: 99/99 point
Vinhulen: 5 stjerner + "KANONVIN TIL SPOTPRIS". "Meget harmonisk og relativt kraftfuld vin, hvor der er styr på harmoni og struktur på overraskende højt plan – prisen taget i betragtning. Det er et lille mesterværk af velsmag. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen"
Flaskehalsen: 5 stjerner

Druesammensætning: Sangiovese, Cabernet og Merlot.
Alkohol: 14%.
Bedst til: Mellemkraftige/kraftige og gerne fede retter og steg.

Vareudvalg Alm. dagligvarer
Velkommen til

For at handle hos bjertgamlebrugs.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år?

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse.  Læs mere herVi gør opmærksom på at alkohol KUN sælges til personer over 18.