Bread & Butter Chardonnay

BG1110

Tilbud!
Bread & Butter Chardonnay 2016

Topanmeldt amerikansk chardonnay - cremet, fed og fyldig med eftersmag af smør på toast, præcis som navnet antyder. En ganske kraftig - egetræslagret - hvidvin med sin helt egen stil.

Druer: 100% Chardonnay
Område: Napa Valley, Californien
Land: USA
Årgang: 2016
Alkohol: 13,5%
Drikkes bedst: 2020 - 2025
Lagring: 14 mdr. på amerikanske egefade

Flere detaljer

119,00 kr

inkl. moms

654,00 kr pr. 6

På verdensplan er Chardonnay en af de mest dyrkede hvidvinsdruer og særligt de californiske vine har de seneste år nydt en større opmærksomhed. Og det er bestemt ikke uden grund!
Der er flere fremragende vindistrikter i Californien - et af dem, der nyder mest velfortjent opmærksomhed er Napa Valley, hvor vi har fundet Bread & Butter Winery.
Hvis du primært kender til de franske, lidt mere tørre Chablis-udgaver af Chardonnay-druen, så er det her altså noget helt, helt andet. I Napa Valley modnes druerne nemlig i stabilt og varmt klima, frugten kommer således i fokus og vinen får en naturligt høj alkoholstyrke. Kombinationen af druerne fra Napa Valley og druerne lige udenfor de dyre marker er medvirkende til, at kvaliteten langt overgår det, man reelt skal betale for vinen.

Denne vin er delvist malolaktisk gæret, hvilket er med til at gøre vinen mere rund. Netop her henter Bread & Butter sin fine afrundede velour-feeling, der når helt i mål på sin fadlagring.

Lækker som uledsaget bekendtskab, men passer desuden fortrinligt til fisk og skaldyrsretter.

Cremet, fed og fyldig. Og med rigeligt value for money.

Anmeldelser:

Gastromad: 6/6 stjerner (2015)
"..Flot gylden og klar. Bouquet: Fadlagret, let mineralsk med dufte af orange, citrus og vanilje. Smag: Let fed og blød smag af fad. Frisk krydret med smag af hyld og vanilje. Eftersmag: Elegant, halvlang og blød eftersmag.

Finansbureauet: 5 stjerner (2015)

Flaskehalsen: 5 stjerner (2015)
"Det her er en amerikansk Chardonnay med alt, hvad den kan trække. Det er en cremet og fed hvidvin [...] den har så meget power, at det sjældent opleves mage på hvidvinsfronten.
Under den kraftfulde smag af Chardonnay gemmer sig en meget markant fornemmelse af fad med masser af sødmefuld vanille, og den trækker sig langt ind i den omfattende eftersmag."
Det er en aldeles imponerende Chardonnay, som måske også vil være for kraftig og fyldig for nogle. For det absolut en hvidvin, der har sin helt egen stil, og som skiller sig gevaldigt ud fra den store mængde af Chardonnay’er."

Wine Review Online: 90 point (2015)
"This Chardonnay is a cut above most in its price category, delivering apple, pear, lemon and easy oak.. A fine bargain.”

Vareudvalg Alm. dagligvarer
Velkommen til

For at handle hos bjertgamlebrugs.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år?

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse.  Læs mere herVi gør opmærksom på at alkohol KUN sælges til personer over 18.