2015 Chianti Classico La Misse di Candialle

Denne vare kan du altid hente i Bjert Gamle Brugs

Meget aromatisk vin, som byder på noter af violer og søde kirsebær i sin duft. De bløde duftnuancer kunne få én til at tro, at vinen er let og delikat, men smagen eksploderer af velsmag, en fin syre og tanniner på tungen og gør denne Chianti til en stærk oplevelse. 

Flere detaljer

159,00 kr

inkl. moms

Den kan drikkes med det samme, men hvis du kan holde ud at gemme den i to-tre år, bliver du ikke skuffet over resultatet.

Italienske Candialle ligger på den sydlige spids af det, der kaldes ‘Conca d’oro’, eller den gyldne bowle, i Chianti. Det er noget så sjældent som et italiensk vinhus ejet af en finne. Jarkko Peränen hedder han, og han skulle egentlig bare til Italien for at hjælpe med høste. I stedet endte han med at blive, og i 2002 købte han en lille gård i landsbyen Panzano i Toscana, og han har faktisk lavet vin i området lige siden. 
Vinhuset ligger i en dal, som er formet som et amfiteater, hvilket formentlig er årsag til det gyldne tilnavn. Husets 35 hektarer syd- og sydvestvendte, skiferrige marker, med højdemeter fra mellem 300 og 360 meter, sikrer et perfekt terræn for den klassiske, krævende og sent modne drue Sangiovese. Det er således Sangiovese, der med 9,4 hektarer jord fylder mest hos Candialle, selvom her også vokser Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malvasia Nera og Canaiolo. 

Peränen insisterer på at producere sine vine på en miljøvenlig måde, som tager udgangspunkt i at holde jorden sund. Vinhuset lever i et tæt samarbejde med de øvrige vinhuse i nærområdet, ikke mindst gennem Unione Viticoltori de Panzano, som er dedikeret til bæredygtig og miljøvenlig vinproduktion, og muligvis fører til, at hele regionen Panzano ender med at blive den første fuldstændig økologiske vitikulturelle region i hele Italien.

Leverandør Candialle
Land Italien
Område Toscana
Underområde Chianti Classico
Drue
Sangiovese
Malvasia Nera
Canaiolo
Serveringsforslag 
Mørkt kød
Lyst kød
Pastaretter
Alkohol 13,00%
Velkommen til

For at handle hos bjertgamlebrugs.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år?

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse.  Læs mere herVi gør opmærksom på at alkohol KUN sælges til personer over 18.