2015 Limited Cruice Collection, Reserva Cava

Denne vare kan du altid hente i Bjert Gamle Brugs

Flot, lys og let gylden cava med masser af bittesmå bobler. Op mod næsen stiger en elegant aroma af moden frugt, hint af ristet brød og citrusfrugt. Blød mousse på tungen, hvor oplevelsen er rund, blød og samtidig frisk og frugtig. Bemærk at farven på flasken kan variere.

Flere detaljer

195,00 kr

inkl. moms

Bemærk at farven på flasken kan variere. 

I den nordøstlige del af Spanien ved den catalanske middelhavskyst syd for Barcelona, finder man Penedés-området, Cava´ens hjemstavn.
Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere blev kaldt Champagne-metoden. Grundvinen tilsættes således sukker og gær, hvorpå den tappes på tykke flasker for at gennemgå andengæring i minimum ni måneder. Jo længere tid vinen får lov til at ligge, desto flere smagsnuancer og finere mousse vil den færdige Cava opnå. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en art flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.

Firmaet Juvé y Camps, der blev grundlagt i starten af 1900-tallet, har siden da opnået ry for at være Spaniens bedste Cava-hus. Deres produktionsmetoder må dog også betegnes som absolut
kompromisløse - her skyes ingen midler for at opnå den bedste kvalitet. Med denne mentalitet kan det ikke undre nogen, at Juvé y Camps gang på gang roses til skyerne, for eksempel af vinskribenten Robert Parker, som kort og godt siger "...Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps...".

Leverandør Juve Y Camps Sa
Land Spanien
Område Penedès
Type/Farve Champagne/mousserende
Årgang 2015
Drue
Macabeo
Parellada
Xarel-lo
Dyrkning
Økologisk
Serveringsforslag 
Oste - milde
Grøntsagsretter
Fisk - fede
Sushi
Alkohol 12,00%
Velkommen til

For at handle hos bjertgamlebrugs.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år?

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse.  Læs mere herVi gør opmærksom på at alkohol KUN sælges til personer over 18.