LATEX-HANDSKER, X-SMALL, PUDDERFRI, 100 STK.

GD11220

Denne vare kan du altid hente i Bjert Gamle Brugs

Pudderfri engangs-latexhandsker.
God taktil fornemmelse.
Høj elasticitet og modstandsevne.

100 stk. i æske.

Flere detaljer

99,00 kr

inkl. moms

Latexhandsker er populære indenfor f.eks. fødevare-/levnedsmiddel-branchen.

Handskerne er ekstra elastiske i forhold til nitrilhandsker.

Skal jeg vælge nitril-handsker eller latex-handsker?

Nitril-handsker:

Nitrilhandsker kaldes af nogle også for medicinske handsker. Hvis du f.eks. har latexallergi - eller er bekymret for det - er nitrilhandsker et oplagt alternativ til latexhandsker.
Nitrilhandsker er lavet af en syntetisk gummi, der er latexfri og er meget  bedre end latex når det kommer til punkteringsmodstand og generel holdbarhed.
Nitrilhandsker tilbyder også bedre kemisk resistens over for visse kemikalier sammenlignet med latexhandsker.

Fordele ved nitrilhandsker:

 • Fremragende pasform.
 • Latex fri.
 • God holdbarhed.
 • Fremragende punkteringsmodstand.
 • Har en lang holdbarhed.
 • Fås med og uden pudder.
 • Kan bæres i længere perioder.
 • Velegnet til arbejde med risiko for smitsomme stoffer.

Ulemper ved nitril-handsker:

 • Nitrilhandsker er ikke biologisk nedbrydelige

Latex-handsker:

Latex er et naturmateriale, der er lavet af gummi. Latexhandsker giver god beskyttelse i mange anvendelsesområder og har god modstand over for mange kemikalier. Hovedårsagen til at finde et alternativ er risikoen for latexallergi, eller at applikationen kræver, at handskerne bæres over længere tid eksempelvis en fabrik, hvor en tekniker vil skulle bruge det samme par handsker i lang tid.

Latexhandsker har en lille fordel i forhold til nitril, når det kommer til fingerfærdighed og komfort, men de fleste latexhandsker er foret med pudder, hvilket gør dem nemmere at sætte på og er generelt tyndere, hvilket øger berøringsfølsomheden.

Fordele ved latex-handsker:

 • Passer som en anden hud
 • De er omkostningseffektive
 • De er bionedbrydelige så bedre for miljøet
 • Meget elastisk og stærk
 • God fingerfærdighed

Ulemper ved latex-handsker:

 • Latex kan være allergifremkaldende
 • Lavere modstandsdygtighed mod punkteringer
 • Lavere kemikalieresistens

Vi anbefaler generelt ikke pudrede handsker, da det øger risikoen for allergi/eksem - se f.eks. hvad, BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration anbefaler på deres hjemmeside:

"Allergi overfor handsker

Der kan udvikles to former for allergi ved brug af handsker: Allergi overfor naturgummi (latexallergi) og overfor gummikemikalier (kontaktallergi).

Allergi overfor naturgummi (latex)

Handsker af naturgummi kan give allergi på grund af latex, der er et protein. Allergien kan vise sig som eksem eller nældefeber, men den kan også give høfeber og astma og i sjældne tilfælde livstruende allergiske reaktioner. Man kan forebygge latexallergi ved at anvende ikke-pudrede handsker med et lavt indhold af latexprotein. Sundhedsstyrelsen anbefaler dog, at personer med håndeksem generelt ikke anvender latexhandsker, da eksem øger risikoen for at udvikle allergi. Brug i stedet for handsker af syntetisk gummi eller vinyl.

Allergi overfor gummikemikalier

Handsker af gummimateriale tilsættes forskellige kemikalier (acceleratorer) under produktionen for at handsken bliver elastisk og mere holdbar. Disse gummikemikalier kan give allergi, der kan fremkalde eksem på huden. Kemikalierne findes næsten altid i handsker af naturgummi (latex) og oftest i handsker af syntetisk gummi (f.eks. nitril).

Udredning for handskeallergi

Hvis man anvender handsker og samtidig har eksem på hænderne, er det vigtigt at blive undersøgt for at afklare om det drejer sig om irritativt eller allergisk kontakteksem samt hvilken evt. allergi, der foreligger. Udover almindelig allergitest kan der også foretages provokation med egne handsker eller der kan foretages priktest med latex eller evt. ekstrakt fra ens egne handsker. Nogle gange tages der en blodprøve, som undersøges for antistoffer mod latex i blodet."

Vareudvalg Alm. dagligvarer
Ugens Madmarked Butiksvare
Velkommen til

For at handle hos bjertgamlebrugs.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år?

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse.  Læs mere herVi gør opmærksom på at alkohol KUN sælges til personer over 18.