2014 Barbaresco, 3/4 ltr. Cantine Dei Marchesi Di Barolo, DOCG

H1051180914

Denne vare kan du altid hente i Bjert Gamle Brugs

Flot dybrød farve i glasset. med en fristende aroma af roser, fuldmodne, røde frugter, kirsebær og krydderier. Det hele gentager sig på tungen, hvor også ribs og sort peber blander sig.

Flere detaljer

235,00 kr

inkl. moms

Druer: 100% Nebbiolo
Fadlagret: 12 måneder
Serveringsforslag: Mørkt kød/vildt/kraftige oste
De sidste 30-40 år har Piemonte nok været det mest anerkendte vindistrikt i Italien. Fortjenesten for dette skyldes mere Barolovinen end dens lillebror Barbaresco. Dette er lidt synd, da Barbaresco er en fremragende vin, som, specielt når Baroloen har et dårligt år, viser sin styrke. Grunden til dette er, at Nebbioloen på højene omkring landsbyen Barbaresco modnes tidligere end i Alba, og derfor har Barbaresco statistisk set flere store årgange end Barolo. Endvidere skal Barbaresco ikke gemmes så længe som Barolo for at vise sin storhed, hvilket for mange må betragtes som en fordel. Problemet er nok nærmere, at der ikke har været så mange individuelle producenter til at løfte navnet frem, som der er i Barolo, da en stor del af vinen bliver produceret af kooperativer. En af de producenter er Marchesi di Barolo der, som navnet antyder, blandt andet også producerer en Barolo.

Marchesi di Barolo har gennem generationer været anerkendt som en af de bedste producenter i området, og troskaben mod traditionerne og terroieren i området har været bemærkelsesværdig. Vinen herfra lagrer stadig hovedsageligt på slovenske egefade, men de nye franske egefade er så småt også begyndt at gøre sit indtog i kældrene.
Vinifikation
Laves stadig efter de gamle traditioner, og vinen lagres som oftest på de traditionelle slovenske egefade i et år, hvorefter den får lov at hvile yderligere et år på flaske inden frigivelse.
Velkommen til

For at handle hos bjertgamlebrugs.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år?

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse.  Læs mere herVi gør opmærksom på at alkohol KUN sælges til personer over 18.