Savoni – ZFD, Appassimento

GV100102

Savoni – ZFD, Appassimento
Denne vare kan du altid hente i Bjert Gamle Brugs

Rebelsk Zinfandel i Amarone-stil

 Flaskehalsen

97 point Luca Maroni

15%

Lagret 9 mdr. på små egefade

Område: Puglia, Syd-Italien

Flere detaljer

139,00 kr

inkl. moms

Er Savoni - ZFD en Zinfandel?

På grund af rigide italienske regler og en italiensk vinmager, der ikke fik indsendt sit papirarbejde i tide, måtte han ikke skrive "Zinfandel" på sin vin.

Så det gjorde han ikke...

Han valgte dog et navn til vinen, der mere end antyder det!

Savoni - ZFD er lavet af solmodne og tørrede Zinfandel-druer i Syditaliens varme sol. Stilen er som en Amarone: Stor modenhed og blød, blød frugt med noter af svesker og rosiner fra tørringen. Det er en stil, der bekommer mange danske ganer virkelig godt. Den passer sig også godt til den kraftigere ende af det danske køkken. Dog uden for meget fedme. Og så må vi fremhæve, at den også egner sig særdeles godt til at blive nydt på sine egne præmisser. Altså som et dejligt glas i utide.

Zinfandeldruen kræver masser af varme og en lang sæson på stokkene for at udvikle sin fulde modenhed. I Puglia, den italienske 'støvlehæl', har druen helt optimale vækstbetingelser. Efter den sene høst, hvor druerne får lov at tørre lidt ind på stokkene, kvitterer den med masser af frugt og en høj alkoholprocent.

Det samlede resultatet er en virkelig flot, mørk og kraftig vin med masser af moden, tørret frugt i næsen og i smagen. Her er noter af både sorte modne kirsebær og smagstætte brombær og behagelige balsamiske noter. Blødt afrundet og let sødt krydret finish.

Se andre vine lavet på zinfandel-druen

VareudvalgAlm. dagligvarer
Ugens MadmarkedButiksvare
Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse.  Læs mere herVi gør opmærksom på at alkohol KUN sælges til personer over 18.