Mio Silenzio Bianco 2017

BG1200

Mio Silenzio Bianco 2017
  • Mio Silenzio Bianco 2017
  • Mio Silenzio Bianco 2017

Denne vare kan du altid hente i Bjert Gamle Brugs

Mio Silenzio er en hvidvin med et væld af dejlige friske frugtnuancer: Pære, litchi og et lille strejf af moden ananas.
Anmeldelser:
Luca Maroni: 94 point
Druesammensætning: Chardonnay, Viognier og Grecanico
Oprindelse: Puglia, Toscana og Sicilien. Italien.
God til: Alle retter med skaldyr og krydrede forretter.
Alkohol: 13%.
Drikkes bedst: 2018-2020

Flere detaljer

67,00 kr

inkl. moms

390,00 kr pr. 6

I munden er smagen overvældende med kaskader af tropiske frugter, modne Clara Frijs-pærer og et strejf af citrus, der nydeligt holder sammen på det hele.

Rødvinen Mio Silenzio har de sidste par år taget de danske vinelskere med storm, fordi den kombinerer syditaliens sol og mellemitaliens elegance til en nærmest latterlig lav pris.

Vi har ventet længe på hvidvinen af samme navn, som producenten med hjælp fra Italiens nok hotteste vinmager, Mario Ercolino, nu har frigivet. Og den har i den grad været ventetiden værd!

Mio Silenzio Bianco er teknisk set på et endnu højere niveau end den røde udgave, da man har fået lov at vælge håndsorterede druer fra ældgamle vinstokke, men da producenten gerne vil promovere italiensk hvidvin på det voksende danske marked, er de gået med til at lancere vinen til en pris, der ligger temmelig langt under markedspris for kvaliteten.

Afstanden mellem vanvid og genialitet er til tider papirstynd, og på det punkt ligner Mio Silenzio Bianco heldigvis rødvinen på en prik!

Druerne kommer så vidt omkring fra som både Sicilien, Toscana og Puglia. Årsagen hertil er simpel: Skal man i ét område dyrke én drue, der har både terroir, perfekt modenhed og knivskarp elegance med sig, så kræver det så lille et udbytte, at vinens pris ofte ligger på den forkerte side af 200 kr.
Ved at bruge de forskellige klimaers modningsgrader i samme vin, kan man derimod ramme en optimal smagsbalance og drikkeglæde til en pris, der er til at betale.

Velkonstrueret, gennemtænkt vin, der sprænger gammelkendte rammer for, hvor meget velsmag der kan laves for under 100 kr.

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse.  Læs mere herVi gør opmærksom på at alkohol KUN sælges til personer over 18.